FoxiDent

Gyors időpontfoglaláshoz forduljon hozzánk közvetlenül!

FoxiDent
HungarianEnglishFrenchGermanItalianSpanish
HungarianEnglishFrenchGermanItalianSpanish
Szájhigiéniás kezelések

Dentálhigiéniás kezelések

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mi is az a dentálhigiéniáskezelés, milyen kezeléseket végeznek a dentálhigiénikus miért fontos rendszeresen szakemberhez fordulni, ha dentálhigiéniás problémával küzdünk.

Mi is az a dentálhigiéniás kezelés?

A dentálhigiéniás kezelés egy olyan fogorvosi szolgáltatás, amelynek célja a fogak és a szájüreg egészségének megőrzése, a fogszuvasodás, a fogínygyulladás, valamint más szájüregi problémák megelőzése és kezelése. A dentálhigiéniás kezelés során a szakember megvizsgálja a fogakat és a szájüreget, eltávolítja a fogkövet, a fogakon és a nyelv hátoldalán lerakódott lepedéket, valamint megtanítja a pácienseket a megfelelő dentálhigiéniás módszerekre.

Milyen kezelések tartoznak a dentálhigiéniás kezelésekhez?

A dentálhigiéniás kezelések között szerepelnek a következők:

Professzionális fogtisztítás

A professzionális fogtisztítás során a fogszakorvos eltávolítja a fogakon és a fogak között felhalmozódott plakkot és fogkövet, amelyek nem távolíthatók el a napi dentálhigiéniával. A professzionális fogtisztítás segít megelőzni a fogszuvasodást és a fogínybetegségeket, és segít fenntartani a szájüreg egészségét.

Fogzománc felépítése

A fogzománc felépítése egy olyan kezelés, amely segít helyreállítani a fogzománcot és megvédeni a fogakat a károsodástól és a szuvasodástól. A fogzománc felépítése során a szakember vékony réteget visz fel a fogakra, amely segít helyreállítani a fogak természetes védelmi rendszerét.

Fogágybetegségek kezelése

A fogágybetegségek kezelése egy másik fontos dentálhigiéniás beavatkozás, amelyre szükség lehet, ha a fogíny gyulladt vagy sérült. A fogágybetegségek különböző súlyosságúak lehetnek, és különböző tünetekkel járhatnak, például vérzéssel, duzzanattal és fájdalommal.

A fogágybetegségek kezelése során a fogszakorvos eltávolítja a baktériumokat és a fogkőlerakódásokat a fogakról és a fogínyről, majd speciális kezeléseket alkalmaz, hogy helyreállítsa a fogak és a fogíny egészségét. A kezelésre való időben történő jelentkezés segíthet a fogágybetegségek előrehaladásának megelőzésében és a fogak és a fogíny egészségének megőrzésében.

Go Back