FoxiDent

Gyors időpontfoglaláshoz forduljon hozzánk közvetlenül!

FoxiDent
HungarianEnglishFrenchGermanItalianSpanish
HungarianEnglishFrenchGermanItalianSpanish
Parodontológia

Parodontológia

A parodontológia a fogászat egy olyan speciális ága mely a fogat körülvevő szövetek baktériumok okozta gyulladásos megbetegedéseit kezeli. Ide tartozik többek között a fogágy és ínybetegség, fogínysorvadás és a fogak mozgathatóságának mérséklése, megállítása is. Ezen kezelések rendszeres kivitelzése  eredményezi a károsodott fogágyú fogak életidejének maximalizálását.

A parodontológia az az ágazat a fogászatban, amely az íny és a fogágy egészségével foglalkozik. A betegségek megelőzése és kezelése mellett a parodontológiai kezelések során az állkapoccsont és az implantátumokat körülvevő szövetek gyógyítása is cél.

Az ínybetegségek, mint például a gingivitis és a parodontitis gyakori problémák a lakosság körében. A rossz szájhigiénia, a genetikai hajlam, a dohányzás, a stressz és bizonyos betegségek (pl. cukorbetegség) növelik az ilyen típusú betegségek kialakulásának kockázatát. Az ínybetegségek kezelése és megelőzése nagyon fontos, mert ha időben felismerik és kezelik őket, akkor elkerülhető a fogak elvesztése és a súlyosabb fogászati problémák kialakulása.

Az alábbiakban néhány parodontológiai kezelésről lesz szó, amelyek segíthetnek megőrizni az egészséges és szép mosolyt.

Parodontológiai vizsgálat és diagnózis

A parodontológiai vizsgálat során a fogorvosok megvizsgálják az állkapcsot, az ínyt és a fogakat. A vizsgálat során felismerhetők a problémák és a lehetséges kockázatok. A diagnózis alapján a fogorvos javaslatot ad a megfelelő kezelésekre.

Fogkő eltávolítás

A fogkő eltávolítása az ínybetegségek megelőzése és kezelése szempontjából fontos. A fogkő eltávolítása után javasolt a megfelelő szájhigiénia fenntartása, hogy elkerüljük az újbóli kialakulást.

Gingivectomia

A gingivectomia olyan eljárás, amely során eltávolítják az íny felesleges részét, ami elősegíti az egészséges és szép mosoly kialakulását. Az eljárás után a fogak nagyobb része látható, és ezáltal javul az arckép is.

Fogágy kezelése

A fogágybetegségek kezelése és megelőzése a parodontológiai kezelések fontos része. A fogágybetegségek kialakulása akkor fordulhat elő, ha az ínygyulladást nem kezelik időben. A fogágybetegségek kezelése magában foglalja az ínygyulladás és a fogágybetegségek további szakaszainak eltávolítását, valamint a fertőzések kezelését és a gyulladások csökkentését. A fogágybetegségek kezelése nem csak az egészségre van hatással, hanem az esztétikára is. Az ínybetegségek gyakran vezetnek az ínyvisszahúzódáshoz, ami megjelenhet a fogak széleinek kiállásában, valamint a fogsor aszimmetriájában.

A fogágy kezelésének folyamata a fogágybetegség súlyosságától függ, és lehet konzervatív vagy sebészeti kezelés. A konzervatív fogágykezelés magában foglalja az ínygyulladás és a fogkövek eltávolítását, valamint a fogak gyökérfelszíneinek simítását. A sebészeti kezelési lehetőségek közé tartozik az íny áthelyezése, a csontpótlás, a fogak és a gyökérlemezek eltávolítása, valamint a fogágybetegek számára kifejlesztett különleges fogkezelés.

A szükséges parodontológiai kezelések kivitelezése segít megőrizni a fogak és az íny egészségét. A rendszeres fogorvosi ellenőrzések és a szájhigiénia fenntartása segít megelőzni a fogágybetegségek kialakulását. A parodontológiai kezelések előnyei közé tartozik az egészséges, erős fogak és íny, valamint az esztétikus mosoly.

Fogászati rendelőnkben korszerű technológiákkal és tapasztalt szakemberekkel várjuk pácienseinket, hogy biztosítsuk a legmagasabb szintű parodontológiai kezelést. Az egészséges fogak és íny fenntartása mellett fontos számunkra pácienseink elégedettsége és komfortérzete is, ezért kezeléseinket a lehető legkíméletesebb és fájdalommentesebb módon végezzük el. Ha fogágyproblémái vannak, vagy egyszerűen csak ellenőrizni szeretné a fogak és az íny állapotát, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

Go Back