FoxiDent

Gyors időpontfoglaláshoz forduljon hozzánk közvetlenül!

FoxiDent
HungarianEnglishFrenchGermanItalianSpanish
HungarianEnglishFrenchGermanItalianSpanish
Korona és híd pótlások

Korona és híd pótlások

Korona, híd fogpótlás: mi ez és miért fontos?

Az egészséges fogak elengedhetetlenek az étkezéshez, a beszédhez és az általános jó egészséghez. Azonban, ha valaki elveszíti egy vagy több fogát, ez nem csak az étkezésekhez, hanem az életminőségéhez is negatívan hat. A korona, híd és fogpótlás lehetőséget ad arra, hogy visszanyerjük az elvesztett fogak funkcionalitását és esztétikai megjelenését.

Mi a korona és híd, fogpótlás?

A korona és híd, fogpótlás olyan fogászati eljárás, amely az elveszett fogak helyreállítására szolgál. A korona egy olyan fogpótlás, amely egy meglévő fogat helyreállít, amely károsodott, törött vagy elveszett. A híd egy olyan fogpótlás, amely egy foghiányt pótol. A híd az elveszett fogak helyét egy vagy több koronával pótolja, amelyek rögzítve vannak a szomszédos fogakra.

Mikor van szükség korona és híd, fogpótlásra?

A korona és híd, fogpótlásra azoknak van szükségük, akik elveszítették egy vagy több fogukat. Az elvesztett fogak okai lehetnek balesetek, fogszuvasodás vagy fogínybetegségek. Az elvesztett fogak nem csak az étkezéshez és a beszédhez szükségesek, de a fogak hiánya az arc megjelenésére is hatással lehet. Az elvesztett fogak a száj állcsontját is érintik, melynek hosszú távon az állcsont felszívódása következhet be. A korona és híd fogpótlás segít visszanyerni a fogak funkcionalitását és esztétikai megjelenését, valamint a száj állcsontjának állapotát is megőrzi.

Hogyan zajlik a korona és híd, fogpótlás?

A korona és híd, fogpótlás folyamata általában két látogatást igényel a fogorvosnál. Az első látogatás során a fogorvos előkészíti a fogat a koronához vagy hídhoz való illesztésre. A fogorvos eltávolítja a károsodott fogrészt, és előkészíti a fogat a korona vagy híd illesztésére. Az előkészített fogakról az orvos lenyomatot vesz és azt továbbítva a technikára elkezdődhet a laboratóriumi munka. A két alkalom között az előkészített fogakra ideiglenes koronákat készít az orvos a rendelőben, így a páciensnek nem kell foghiánnyal megvárni a végleges koronát. A második látogatás során a fogorvos rögzíti a végleges koronát vagy hidat a fogra, és ellenőrzi, hogy megfelelően illeszkedik-e a szájba. Az orvos megfelelően polírozza a fogpótlást, és tanácsokat ad a szájhigiéniai gondozásra.

Milyen előnyei vannak a korona és híd fogpótlásnak?

A korona és híd fogpótlás számos előnnyel jár. Az elsődleges előny a fogak funkcionalitásának és az általános egészségnek a helyreállítása. A fogpótlás segít a fogak károsodásának, törésének vagy elvesztésének helyreállításában, amely hosszú távon javítja az étkezési és beszéd képességet. Emellett a korona és híd, fogpótlás lehetőséget ad arra, hogy visszanyerjük a szép mosolyunkat, ami hatással lehet az önbizalomra és az életminőségre is.

Milyen más fogpótlási lehetőségek léteznek?

A korona és híd, fogpótlás mellett számos más fogpótlási lehetőség is létezik, amelyek között a fogászati implantátumok és a részleges vagy teljes protézisek találhatóak. Az implantátumos pótlások implantátumai egy vagy több, a foghiányok területén az állcsontba ültetett műgyökerek. Ezekre koronák rögzíthetőek, vagy segítségükkel teljes kivehető pótlások kivitelezése válik stabilabbá és a páciens számára komfortosabbá a hagyományos, implantátummentes pótlásokhoz képest. A részleges vagy teljes protézisek olyan fogpótlási lehetőségek, amelyek egy vagy több fog hiányát pótolják, és eltávolíthatóak.

Go Back