FoxiDent

Gyors időpontfoglaláshoz forduljon hozzánk közvetlenül!

FoxiDent
HungarianEnglishFrenchGermanItalianSpanish
HungarianEnglishFrenchGermanItalianSpanish
Fogászati diagnosztika

Fogászati diagnosztika

Ezen az oldalon részletesen bemutatjuk, hogy mi is az a fogászati diagnosztika, és miért olyan fontos az egészséges fogak és az egészséges száj megőrzése szempontjából.
A fogászati diagnosztika a fogorvosi kezelések kiindulópontja, hiszen csak egy helyes diagnózis alapján lehet megfelelő kezelést javasolni.

A fogászati diagnosztika általánosan a fogorvosi vizsgálatot jelenti, amely során a fogorvos részletesen megvizsgálja a páciens szájüregét, és elvégzi azokat a teszteket, amelyekkel meghatározhatók az esetleges problémák, betegségek vagy rendellenességek. Az ilyen diagnosztikai vizsgálatok során a fogorvosok különféle diagnosztikai eszközöket használnak, például röntgenfelvételeket, intraorális kamerákat, ínyvizsgálatot és egyéb vizsgálatokat.

Miért fontos a fogászati diagnosztika?

A fogászati diagnosztika rendkívül fontos szerepet tölt be a fogászati egészség megőrzésében és a fogászati problémák megelőzésében. Az időben elvégzett diagnózis lehetővé teszi a korai kezelést és a betegségek megelőzését, így hosszú távon javítja az egészséget és a jó közérzetet. A korai diagnózis a legfontosabb, hiszen segítségével megelőzhetőek a súlyosabb fogászati problémák és betegségek, amelyek kezelése hosszabb és költségesebb lehet.

CT és panoráma röntgen felvétel készítése

A fogászati diagnosztika fontos része a megfelelő képalkotó eljárások alkalmazása. A CT röntgenfelvétel és a panoráma röntgen készítése az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer a fogászati problémák diagnosztizálására.

A digitális kis röntgenfelvétel lehetővé teszi egyes fogak vagy fogcsoportok röntgenvizsgálatát. Ez az eljárás hasznos lehet a fogak állapotának megítélésében, a fogszuvasodás vagy más problémák diagnosztizálásában, valamint a kezelési terv kidolgozásában.

A digitális panoráma röntgenfelvétel egy másik fontos képalkotó eljárás a fogászati diagnosztikában, mely egy egész állcsont, vagy mindkét állcsont radiológiai vizsgálatához nyújt sok részletes információt. Ezek a felvételek lehetővé teszik a fogak-, a gyökerek-, a fogágy-, az arcüregek-, az állkapocs ízületek és az egyéb anatómiai képletek megjelenítését és vizsgálatát. A panoráma felvétel során a röntgengép egy kör alakú mozgást végez az állcsontok körül, így átfogó kép jön létre. Melynek segítségével diagnosztizálhatók a fogszuvasodások, az állcsont elváltozások, a fogak helyzetbeli eltérései, valamint a fogak alatti esetleges gyulladások is.

A CT röntgenfelvétel a panoráma felvételhez hasonlóan, de sokkal nagyobb részletgazdagsággal és nem két hanem három dimenzióban teszi lehetővé a fogak és állkapcsok radiológiai vizsgálatát. A kis CT felvétel egy-egy fogcsoport, a teljes CT-felvétel pedig egy-egy állkapocs, vagy mindkét állkapocs 3 dimenziós vizsgálatára ad lehetőséget. A panoráma felvételhez képest sokkal nagyobb részletgazdagsággal és egy plusz harmadik térbeli (keresztirányú mélység) dimenzióban képes leképezni az adott területet. Mely során a fogak, az állcsontok és az íny állapotát nagy felbontásban lehet megvizsgálni. Ezeknek a felvételeknek segítségével pontosabb diagnózis állítható fel, mely alapján a megfelelő kezelési terv könnyebben kidolgozható.

A CT röntgenfelvétel és a panoráma röntgenfelvétel alkalmazása segíthet a pontos diagnózis felállításában, és lehetővé teszi a megfelelő kezelési terv kialakítását. A felvételek kivitelezését tapasztalt szakszemélyzet végzi a megfelelő biztonsági intézkedések betartásával.

Miért érdemes hozzánk fordulni fogászati diagnosztikával?

A szájüregi problémák megelőzése és a fogászati egészség megőrzése rendkívül fontos, és a megfelelő diagnózis felállítása és kezelése érdekében érdemes megbízható és tapasztalt fogorvost választani. Nálunk garantáltan magas színvonalú fogászati ellátást kap, melyet modern diagnosztikai eszközeink, szaktudásunk és tapasztalatunk biztosít. Az alapos diagnózis felállítása után a páciensek számára a legjobb lehetőséget javasoljuk a kezelésre, melynek célja a fogászati egészség megőrzése és a szájüregi problémák elkerülése. Rendelőnkben minden korosztály számára biztosítunk megfelelő fogászati ellátást, az egyszerűbb kezelésektől az összetettebb, speciális beavatkozásokig.

A fogászati diagnosztika során nagy hangsúlyt fektetünk a páciensek részletes tájékoztatására, hiszen hisszük, hogy a betegség megelőzése és kezelése során a betegek aktív résztvevőként is részt kell venniük. Az alapos tájékoztatás és a rendszeres ellenőrzések pedig segítenek abban, hogy a pácienseink minél tovább megőrizzék fogaik egészségét.

Ha Ön is szeretné megőrizni fogai egészségét és időben felismerni esetleges problémáit, akkor várjuk Önt rendelőnkben, ahol magas színvonalú fogászati diagnosztikai vizsgálatokat és ellátást biztosítunk. Szakértőinkkel és modern diagnosztikai eszközeinkkel garantáltan az Ön igényeinek és szükségleteinek megfelelő, egyedi kezelést nyújtunk. Várjuk Önt szeretettel!

Go Back